Húsimádók előnyben! :)
Ezúton is szeretném felhívni a figyelmet a marha ezen részének mellőzött és nem a megfelelő módon történő felhasználására. Ugyanis legtöbben inkább csak leveshús alapnak használják, miközben egy minőségi darab a sültek királyává is teheti a ROSTÉLYOST!
Egy igazi marhasült, könnyed saláta körettel. A hús klasszikus zamata - semmi extra fűszer, csak só, bors, max. egy kevés BBQ szósz -, a madárbegy (vagy bármilyen) saláta üde, friss íze maga a tökéletesség. Elkészítése egyszerű, az előkészületekre fordított idő minimális.
A kulcsszó ebben az esetben is a minőség. Semmi flanc, semmi különleges hozzávaló nem szükséges, egyedül az, hogy jó minőségű húst vegyünk (ilyenkor hangsúlyozom mindig, hogy milyen jó, ha az embernek van egy bejáratott, megbízható hentese).
És ne gondoljuk túl. - Se a fűszerezést, se a sütést.
Meglesz az eredménye! :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 szép szelet rostélyos (kb. 1 kg)
- só, bors, (enyhe) chilipaprika por, fokhagymapor - vagy BBQ szósz
- kevés zsiradék
- 1 csomag friss saláta
Elkészítése:
Egy serpenyőben hevítsünk kevés zsiradékot, majd tegyük bele a korábban sóval, borssal, chili-, és fokhagymaporral (vagy kész BBQ szósszal) bekent húst, amit kis ideig (10 perc) hagytunk pihenni ebben a fűszeres pácban. Vegyünk vissza a hőből és pirítsuk elő mindkét oldalát 3-4 percig,
Ezt követően tegyük be a 180-190 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percet.
Az eredmény magáért beszél! És nem, nem égett meg :), csak a BBQ szószban található cukor karamellizálódott.
Az íze mennyei. A hús puha, szaftos, ízes.
A hozzá tálalt friss madárbegy saláta kevés citromlével igazi üdítő kiegészítője ennek a csodás sültnek.
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!