Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült rostélyos salátával

2020. február 26. - Heni süt neked

Húsimádók előnyben! :)

Ezúton is szeretném felhívni a figyelmet a marha ezen részének mellőzött és nem a megfelelő módon történő felhasználására. Ugyanis legtöbben inkább csak leveshús alapnak használják, miközben egy minőségi darab a sültek királyává is teheti a ROSTÉLYOST!  

Egy igazi marhasült, könnyed saláta körettel. A hús klasszikus zamata - semmi extra fűszer, csak só, bors, max. egy kevés BBQ szósz -, a madárbegy (vagy bármilyen) saláta üde, friss íze maga a tökéletesség. Elkészítése egyszerű, az előkészületekre  fordított idő minimális. 

A kulcsszó ebben az esetben is a minőség. Semmi flanc, semmi különleges hozzávaló nem szükséges, egyedül az, hogy jó minőségű húst vegyünk (ilyenkor hangsúlyozom mindig, hogy milyen jó, ha az embernek van egy bejáratott, megbízható hentese).

És ne gondoljuk túl. - Se a fűszerezést, se a sütést.

Meglesz az eredménye! :)

img_0381.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 szép szelet rostélyos (kb. 1 kg)
  • só, bors, (enyhe) chilipaprika por, fokhagymapor - vagy BBQ szósz
  • kevés zsiradék
  • 1 csomag friss saláta

Elkészítése:

Egy serpenyőben hevítsünk kevés zsiradékot, majd tegyük bele a korábban sóval, borssal, chili-, és fokhagymaporral (vagy kész BBQ szósszal) bekent húst, amit kis ideig (10 perc) hagytunk pihenni ebben a fűszeres pácban. Vegyünk vissza a hőből és pirítsuk elő mindkét oldalát 3-4 percig,

Ezt követően tegyük be a 180-190 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percet.

Az eredmény magáért beszél! És nem, nem égett meg :), csak a BBQ szószban található cukor karamellizálódott. 

Az íze mennyei. A hús puha, szaftos, ízes.

A hozzá tálalt friss madárbegy saláta kevés citromlével igazi üdítő kiegészítője ennek a csodás sültnek.

Jó étvágyat! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1515488556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedélyes Paraszt 2020.02.26. 18:59:55

ez enyhén szólva kissé meg van égve. Én is készülök hasonlót csinálni, csak szegyből. Na, jó, nem égettet :)

röf 2020.02.26. 19:00:06

Reméljük az íze nem olyan, mint a színe... :)

HSS BBQ · https://hss-bbq.webnode.hu/kepeink/ 2020.02.26. 20:40:31

"csak a BBQ szószban található cukor karamellizálódott. " - magyarul megégett. :D
Az elgondolás szuper és a fényképezés is. ;) A bolti (értsd, fele valamilyen cukor + keményítő) szószokat előkészítésnél ezen a hőfokon inkább kerüld. Nem ördögtől való dolog, de sokkal jobb eredményt érhetsz el, ha a magas hőn pirítás után kened át egy ecsettel a szósszal és úgy dobod a sütőbe. Utána pihentesd egy fél órát nyugodtan. (ha nincs melegentartód, akkor alufólia és egy jóóó vastag frottír törölköző csodákra képes. :D

+1: egyébként üdítő színfolt a blogod, a rengeteg önfényező "véérprofi kolléga" után, aki többet fotóztatja magát mint a munkáját, kész pihentetés lapozgatni. Néha amikor alkotói válságban vagyok, szoktam tőled ötleteket meríteni.

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2020.02.26. 20:43:46

@HSS BBQ: Köszönöm! Az ember mindig tanul! :)
Amúgy pedig megtisztelő és nagyon jóleső olvasni a +1-et!
Heni

HSS BBQ · https://hss-bbq.webnode.hu/kepeink/ 2020.02.26. 21:10:21

@Heni süt neked: Reméltem hogy nem veszed céltalan kioktatásnak. Fáradtan nem figyelek néha milyen stílusban írok. :) Ne viccelj, szeretem ha valaki nem egy kaptafára csinál mindent és amit te képviselsz az kifejezetten színes, minden tekintetben. Sokszor szükség van rá, mi pl van hogy huzamosabb ideig csak ugyanazokat a dolgokat csináljuk gyakorlás céljából, ettől viszont nagyon be tud szűkülni az ember látóköre. Viszont elég körülnéznem nálad és egyből kísérletező kedvem lesz. :D
süti beállítások módosítása