Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Nyári káposzta kolbásszal

2020. július 14. - Heni süt neked

Ha megint egy gyors, zamatos, egyszerűen elkészíthető ételre vágysz, akkor jó szívvel ajánlom ezt a karakteres, magyaros ízvilággal rendelkező egytálételt (ne nevess, tudom, megint egy egytálétel... ). 

Friss savanyítású káposztát már lehet kapni jobbfajta savanyúság árusnál. Roppanós, kevésbé erjedt/savanyú az íze, ezért könnyedebb. Tökéletesen illik ehhez a sok lilahagymával, kakukkfűvel és kolbásszal készült ételhez. Az egésznek van egy nyári bográcsozáshoz hasonlatos világa még akkor is, ha otthon a tűzhelyen készül el. Főleg akkor, ha megbolondítjuk kevés füstölt fűszerpaprikával. Érdemes beszerezni ebből, mert pár csipet teljesen új dimenziókban tudja helyezni a főztünket.

De térjünk vissza a káposztánkhoz:

img_1489.jpg

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 50 dkg (friss savanyítású) káposzta
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 szál/pár - ki mennyire szereti - füstölt kolbász
  • friss kakukkfű
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott ek liszt - gm diétában rizsliszt - elhagyható!
  • némi zsiradék/olaj
  • só, bors
  • késhegynyi füstölt fűszerpaprika
  • 0,5 l alaplé/víz

Elkészítése:

A zsiradékon pirítsuk meg a laskára vágott hagymát, majd a felkarikázott kolbászt. Ha ez is lepirult, akkor jöhet a savanyú káposzta (én ollóval össze szoktam vágni, hogy evés közben ne himbálóddzon, mint a spagetti). Fűszerezzük, morzsoljuk bele a kakukkfüvet, majd szórjuk meg a liszttel (ez a folyamat el is hagyható!). Keverjük össze, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk ki, és takarékon főzzük kb. 30 percig. Tálalás előtt keverjük hozzá a krémes tejfölt, ami egy plusz színt visz az ételünkbe. Lágyítja, selymessé teszi a kolbásztól amúgy elég karakteres ízeket. 

Ezzel el is készült ez a nagyon egyszerű, de nagyon ízletes ebédünk/vacsoránk. 

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_1487.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr516004128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása