Ha már vasárnap van, ha már a nap is szépen süt, ha már leginkább csak húznád az időt, hogy még tovább maradhass ágyban nagyokat nyújtózva, semmit nem csinálva, akkor a legjobb megoldás a villásreggeli a gyomor hívó szavára!
Ilyenkor elég annyi idő, amíg a kávé elkészül, hogy összedobj valami egészen gyorsat és valami elképesztően finomat. Olyat, amivel aztán visszakúszhatsz az ágyadba, hogy tovább élvezd egy remélhetőleg csodás vasárnap minden percét!
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 45 dkg Exotic Chefmix #chefgomba - sárga laska, sima laska, barna csiperke, sárgarépa, újhagyma, lilahagyma)
- 6-7 db tojás
- só, bors
- némi zsiradék
Elkészítése:
Forró serpenyőben hevítsünk kevés zsiradékot, majd a felkarikázott újhagymát és a felkockázott lilahagymát és sárgarépát tegyük rá. Sózzuk, borsozzuk.
Megjegyzés: ez az étel nem kíván semmi extra fűszerezést, bőven elég, ha a só és bors csalogatja elő a gombák különböző és karakteres zamatát.
Csíkozzuk fel a gombákat és adjuk a zöldséges alaphoz. Hagyjuk, hogy kiengedje a levét és lepiruljon.
Ha ez elkészült, akkor üssük hozzá a tojásokat, süssük meg, de vigyázzunk a sárgája folyós maradjon, mert azt majd isteni lesz puha kenyérrel, vagy pirítóssal kitunkolni!
Ezzel el is készültünk - ahogy ígértem egy kávéfőzésnyi idő alatt - ezzel a nagyon egyszerű, ámde annál ízesebb tökéletes villásreggelinkkel.
Irány vissza az ágy, ahol folytathatjuk a dolce far niente, azaz az édes semmittevés kényeztető luxusát, ami szinte csak a vasárnap reggelekre jellemző.
Jó étvágyat és szép vasárnap reggelt!