Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sokgombás tojás villásreggelire

2020. július 26. - Heni süt neked

Ha már vasárnap van, ha már a nap is szépen süt, ha már leginkább csak húznád az időt, hogy még tovább maradhass ágyban nagyokat nyújtózva, semmit nem csinálva, akkor a legjobb megoldás a villásreggeli a gyomor hívó szavára!

Ilyenkor elég annyi idő, amíg a kávé elkészül, hogy összedobj valami egészen gyorsat és valami elképesztően finomat. Olyat, amivel aztán visszakúszhatsz az ágyadba, hogy tovább élvezd egy remélhetőleg csodás vasárnap minden percét!

img_3925.JPG

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 45 dkg Exotic Chefmix #chefgomba - sárga laska, sima laska, barna csiperke, sárgarépa, újhagyma, lilahagyma)
  • 6-7 db tojás
  • só, bors
  • némi zsiradék

img_6141.JPG

Elkészítése:

Forró serpenyőben hevítsünk kevés zsiradékot, majd a felkarikázott újhagymát és a felkockázott lilahagymát és sárgarépát tegyük rá. Sózzuk, borsozzuk.

Megjegyzés: ez az étel nem kíván semmi extra fűszerezést, bőven elég, ha a só és bors csalogatja elő a gombák különböző és karakteres zamatát.

img_0044.JPG

Csíkozzuk fel a gombákat és adjuk a zöldséges alaphoz. Hagyjuk, hogy kiengedje a levét és lepiruljon.

img_4462.JPG

Ha ez elkészült, akkor üssük hozzá a tojásokat, süssük meg, de vigyázzunk a sárgája folyós maradjon, mert azt majd isteni lesz puha kenyérrel, vagy pirítóssal kitunkolni!

img_2145.JPG

Ezzel el is készültünk - ahogy ígértem egy kávéfőzésnyi idő alatt - ezzel a nagyon egyszerű, ámde annál ízesebb tökéletes villásreggelinkkel.

Irány vissza az ágy, ahol folytathatjuk a dolce far niente, azaz az édes semmittevés kényeztető luxusát, ami szinte csak a vasárnap reggelekre jellemző. 

Jó étvágyat és szép vasárnap reggelt!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7916077906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netrunner71 2020.07.27. 10:29:06

Ez most komoly? Le kell írni egy gombás tojás receptet?
Pff...
Hát, itt tartunk. Nem csoda, hogy egyre inkább életképtelenek az emberek.

Attilajukkaja 2020.10.13. 09:33:57

@netrunner71:
Úgy gondolom, ebben a receptben a "sokgomba" a kulcsszó. Mert kevesen ismerik például a sárga laskát, vagy eszükbe sem jutna bármilyen laskagombát tenni a rántottába. Nekem amúgy a sárgarépa nem jutott volna eszembe.
Szerintem a rántotta az egyik legegyszerűbb étel, amit könnyű elrontani: túlverni vagy túlsütni a tojásokat. És mindenki másképp szereti ízesíteni. A leírt recept is egy verzió. Hát, bizony itt tartunk. :o)
süti beállítások módosítása