Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Látványos, ízes, egészséges - színes krumplipüré

2015. október 02. - Heni süt neked

Van az úgy, hogy már unod köretként a krumplipürét. Bármily finom, már uncsi. Mégsem a rizshez vagy tésztához lenne kedved, hanem valami selymesen krémes csodára, ami sültekhez (hétvégi ebéd), vagy akár magában is (gyors vacsora) megállja a helyét. S

Sőt! Van olyan is, hogy a gyerek semmiképp nem akar zöldséget enni. Ezzel a megoldással egyrészt felkeltjük a figyelmét (élénk színek), másrészt meg tudjuk neki mutatni, hogy a cékla, zöldborsó, sárgarépa, sütőtök, édesburgonya nagyon finom tud lenni. Bevezetésként a zöldségek világába kimondottan ajánlott ez a megoldás. 

szines_krumplipure.jpg

Lássuk tehát a színesítőket!

Céklás krumplipüré 3 főre: 3 db cékla, 2 db közepes burgonya, 1 tk. vaj, só, bors - megpucolom, felkockázom, sós vízben puhára főzöm, leöntöm a vizet róla, majd hozzáadom a vajat és botmixerrel pürésítem.

szines_krumplipure6.jpg

Sárgarépás vagy sütőtökös krumplipüré 3 főre: 4 db sárgarépa vagy 3 csésze sütőtök, 2 közepes burgonya, 1 tk. vaj, só, bors - a munkamenet ugyanaz.

szines_krumplipure2.jpg

Édesburgonyapüré: 3 db közepes batáta (édesburgonya - ez sajnos kicsit drágább megoldás, 900-1200 Ft/kg az ára) - 1 tk. vaj, só, bors,  a munkamenet ugyanaz.

szines_krumplipure4.jpg

Zöldborsós krumplipüré 3 főre: 2 csésze fagyasztott zöldborsó,2 közepes burgonya, 1 tk. vaj, só, bors - a munkamenet ugyanaz, azzal a kivétellel, hogy a borsót külön főzzük meg, sokkal hamarabb elkészül, kb. 3 perc forrástól számítva.

szines_krumplipure5.jpg

 

Az egész nem egy nagy truváj, és tudom ezzel (sem) én találtam fel a spanyol viaszt, de gondoltam emlékeztetőként, ötletként, tippként jól jöhet. Hiszen gyors, egyszerű, egészséges és nagyon figyelemreméltó. Ízek különbségei, zöldségek zamata mind előny egy hétvégi, vagy akár hétköznapi fogáshoz. Bevállalósak és gyerekesek előnyben jeligére :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr517881654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushup 2015.10.02. 21:12:00

az most komoly, hogy a "vaj"-ból megspóroltad az utolsó betűt?

Mrs. Clayton 2015.10.03. 14:27:42

krimplipuret soha nem keszitunk botmixerrel mert mint a hogy a kepeiden is latszik csirizes lesz, hasznalj krumpli nyomot
süti beállítások módosítása