Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Lazuljunk hétfőn! Indiai répasali, ahogy még biztos nem etted...

2014. november 17. - Heni süt neked

Valamikor régen, amikor még a királyi televízióban dolgoztam, a belső csatornán lehetett látni a külföldi adókat, akkor amikor még nem volt elérhető az átlag magyar néző számára. Nem felvágásképp mondom, csak hogy mennyire kuriózum volt ez akkoriban. Hol volt még kábelcsatorna, Spektrum Tv, TV Paprika, Nigella, Jamie.... Na, itt láttam az NBC-n egy indiai származású szakácsnőt, aki ezt a salátát mutatta be. Azóta rákattantam. Pedig ez sem tegnap volt... De a szerelem ezzel a salátával kitartó és örök. Megunhatatlan. És hogy miért ajánlom ezt a barátomnak? Mert ő volt az első, akinek elkészítettem és azóta is odaadó híve ennek a kreálmánynak. Referencia miatt tessék hozzá fordulni! Elérhetőséget emailben ;)

A salátáról:

a sárgarépát az apró lyukú reszelőn lereszeljük, aprítógép előny, majd sózzuk, borsózzuk. Eközben egy kevés olívaolajon megpirítunk egy evőkanálnyi koriander magot addig, amíg elkezd pattogni kicsit és finom sült illatot nem áraszt. A répát megöntözöm egy citrom kifacsart levével és ezt a forró fűszeres olajat ráöntöm a reszelt sárgarépára. Ha gondolod egy csepp mézet is tehetsz rá, de ez igazán elhanyagolható,max. a gyerekeknek még joban fog ízleni. Ennyi. Kész. Semmi lacafaca, csak ízorgia a szájban. Mennyei. De tényleg! Muszáj kipróbálnod! Te is beleszeretsz.

répasali2.jpgrépasali.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr106909327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása