Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Hurka saláta...Igen,IGEN! Van ilyen is :)

2015. január 18. - Heni süt neked

Azt hiszem, hogy nagyképűség nélkül állíthatom, feltaláltam egy új, fúziós konyhabéli csodát:a hurka salit.

Ne légy prűd, ne tiltakozz zsigerből, csak fogadd be a jót! Mert ez nagyon jó! NAGGGYOOOON JÓÓÓÓ!

Kellően pikáns, harmonikus ízvilág, kis magyaros beütés, mégis friss, üdítő az eredmény. Semmi zsíros cuccra ne számíts, viszont egy ütős, ízekben gazdag salátára igen!

hurka_salata1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 szál májas hurka
  • 5 fej csiperke gomba
  • 1 db alma
  • negyed fej jégsaláta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • balzsamecet (de jó a vörösbor ecet is)

Az elkészítése pofonegyszerű: a hurkát kiszedjük a bélből és kevés olajon megsütjük, félúton hozzáadjuk a felkockázott gombát is. A jégsalátát is felkockázzuk, majd ugyan így járunk el az almával is (héjastól, magházat persze kivágva). Sózzuk, borsozzuk, a fokhagyma gerezdeket szétnyomjuk a kés lapjával a vágódeszkán, majd aprítjuk. Ez is belekerül ebbe a saláta mixbe. Öntsük nyakon egy kis balzsamecettel. Így meglesznek a különböző ízek. Édes az almától, savanykás az ecettől, sós a fűszerektől.

majas_hurka.jpg

És ekkor jön a csoda: a gombás májas hurka. Ha kicsit kihűlt már, keverjük bele a salátába. Egy igazán pikáns, finom, új ízvilágot alkottunk, ami mindenkinek ízleni fog! Hidd el :)

hurka_salata.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr77085273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása