Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Serpenyős kelkáposzta kolbásszal, a hétfői könnyedség jegyében...

könnyed, tavaszi étel. na jó, nem. :)

2015. március 09. - Heni süt neked

Könnyedség, napfény, könnyű ebéd. Még a hétfő is jobban indul, ha mindezekkel kezdjük a hetet. Amikor előkerülnek a csizmák helyett a félcipők, a nagykabát helyett a tavaszi kabátok, amikor a napszemüveg már végképp elnyeri létjogosultságát, akkor nem terhelhetjük gyomrunkat nehéz, téli kajákkal. Ilyenkor jól jön egy gyors és ízletes étel, mint például a serpenyős kelkáposzta. Kis nehezítés azért van, hiszen kolbászkarikákkal tesszük tartalmasabbá, finomabbá.

Különösen szeretném felhívni a figyelmet a kolbász kisült zsiradékjában megpirított krutonokra! :)

serpenyos_kel1.jpg

Hozzávalók 4 személyre ((kazein mentes recept):

  • kelkáposzta 60 dkg
  • kolbász 1 szál
  • zsemle 2 db felkockázva
  • fokhagyma

Elkészítés:
1. a serpenyőben egy kevés olajon megsütjük a kolbászkarikákat. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a 2 db zsemlét, amit korábban felkockáztunk

2. a serpenyőbe tesszük a felcsíkozott kelkáposztát (torzsáját most ne használjuk, csak a leveleket). Egy kevés vízzel öntsük fel (max. 1 dl), sózzuk, borsózzuk, a fokhagymát reszeljük bele és hagyjuk puhulni addig, amíg már nem kemény, de még ress. Szóval ne főzzük péppé!

3. Tálalás: Szedjük tányérra a kelt, a tejére tegyük a kolbászkarikákat és a kolbászszaftos zsemle krutonokat.

Hadd jegyezzem itt meg az általam érthetetlen chorizo mániát. Szinte minden kolbászt kívánó trendi vagy legalábbis annak szánt receptben szerepel ez a spanyol (avagy mexikói - mindkét országban honos) kolbászfajta.Szerintem azonban a magyar kolbászok sokkal megfelelőbbek és finomabbak. Ezzel természetesen nem akarom kisebbíteni a chorizo érdemeit, de ha kóstolták volna a külföldi szakácsok (főleg az angolok és amerikaiak), biztosan ezt is megemlítenék illetve használnák is receptjeikben. Mert kevés ország lehet ennyire büszke sokféle, sok ízű és zamatos kolbászféleségeire, mint Magyarország.

Főzésre fel! :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr57253741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2015.03.11. 13:32:10

Én mindig kacarászok, mikor olvasom a chorizo-t. Egyszerű alapigazság - ahogyan írod is - fogalmuk sincs, miféle kolbászok készülnek kis hazánkban (mármint az igaziak, nem azok, amikről mostanában az elrettentő képeket nézegethetjük az interneten).
süti beállítások módosítása