Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Spárga paprikás

2015. május 20. - Heni süt neked

Egy jó pörkölt bármiből készülhet. Ugyanígy paprikás is. Nem mindig hiányzik a húsos megoldás, bár kétségtelen, hogy közeledvén a bogrács szezon, boldogan mélázok egy-egy marhapörkölt, birkapörkölt, gulyások emlékén.

Most mégis a zöldség paprikásokon, pörkölteken jár az agyam. Kihasználva, hogy még kapható idei új kedvencem a spárga, így beindult ízlelőbimbóimat kielégítendő elkészítettem a spárga paprikást. Friss (akár gm) kenyérrel és kovászos ubival (ha krumplit teszünk a kenyér helyett az uborkák tetejére, máris gm lesz) új dimenziókat nyit meg a pörköltek terültén.

Már nem is hangsúlyozom, hogy mennyire egyszerű és gyors elkészíteni, hiszen akik olvassák a blogom, már tudhatják, törekszem az egyszerű és finom elvére.

spargapori.JPG

Hozzávalók:

  • 0.5 kg zöld spárga
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej friss fokhagyma
  • só, bors, olaj, pirospaprika
  • tejföl (vagy laktózmentes joghurt)
  • kevés zöldség alaplé

Elkészítése:

A világ legegyszerűbb és legismertebb módján az olajon megdinszteljük a hagymát, fűszerezzük, majd hozzátesszük a feldarabolt, fás végétől megszabadított spárgát, majd a fokhagymát is. Kevés alaplével felöntjük és puhára főzzük. Kevés tejföllel habarjuk (liszt nem kell, ha kevés vízzel főzzük, kellően megmarad a sűrűsége. 

Kész is! Ugye milyen gyors és egyszerű? Na, és persze nagggggyon finom :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr187475456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silbermann 2015.05.21. 17:49:43

Egészségedre! Én maradok a hagyományos marha, köröm, pacal és egyéb, az egészségre kfejezetten káros pörköltek mellett. Meglátjuk ki bírja tovább. :-)
süti beállítások módosítása