Egy jó pörkölt bármiből készülhet. Ugyanígy paprikás is. Nem mindig hiányzik a húsos megoldás, bár kétségtelen, hogy közeledvén a bogrács szezon, boldogan mélázok egy-egy marhapörkölt, birkapörkölt, gulyások emlékén.
Most mégis a zöldség paprikásokon, pörkölteken jár az agyam. Kihasználva, hogy még kapható idei új kedvencem a spárga, így beindult ízlelőbimbóimat kielégítendő elkészítettem a spárga paprikást. Friss (akár gm) kenyérrel és kovászos ubival (ha krumplit teszünk a kenyér helyett az uborkák tetejére, máris gm lesz) új dimenziókat nyit meg a pörköltek terültén.
Már nem is hangsúlyozom, hogy mennyire egyszerű és gyors elkészíteni, hiszen akik olvassák a blogom, már tudhatják, törekszem az egyszerű és finom elvére.
Hozzávalók:
- 0.5 kg zöld spárga
- 1 fej hagyma
- 1 fej friss fokhagyma
- só, bors, olaj, pirospaprika
- tejföl (vagy laktózmentes joghurt)
- kevés zöldség alaplé
Elkészítése:
A világ legegyszerűbb és legismertebb módján az olajon megdinszteljük a hagymát, fűszerezzük, majd hozzátesszük a feldarabolt, fás végétől megszabadított spárgát, majd a fokhagymát is. Kevés alaplével felöntjük és puhára főzzük. Kevés tejföllel habarjuk (liszt nem kell, ha kevés vízzel főzzük, kellően megmarad a sűrűsége.
Kész is! Ugye milyen gyors és egyszerű? Na, és persze nagggggyon finom :)