Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Ázsiai ihletésű zöldségleves japán tésztával

2015. július 22. - Heni süt neked

Szeretem a leveseket. És igen, volt már hasonló bejegyzésem, de nem tudok ellenállni a praktikumnak, az ízvilágnak és a leveseknek. Hogy miért a praktikum? Hát elmagyarázom: amikor kint tombol a hőség, akkor ha teheti, ki sem teszi a lábát a lefüggönyözött lakásból az ember lánya. Vagy fia. Én is így vagyok ezzel. Viszont vágytam valami főtt ételre, bármilyen agyament ötletnek tűnik is. Tehát maradt a jól bevált: Szezám tárulj! felkiáltás, amikor is  a hűtő és a kamra segít összedobni egy gyors ebédet. Ez esetben egy finom zöldségleves, kis ázsiai beütéssel.

azsiai_ihletesu_zoldsegleves.jpg

Hozzávalók:

  • egy kis darab kelkáposzta
  • 1 db kápia paprika
  • 1 saláta cukkini
  • szójaszósz
  • 1 db chili
  • kis db gyömbér
  • zellerzöld
  • 1 db lime
  • 1 cs. japán instant tészta
  • szezámolaj

Elkészítése:

egy kevés olajon megfuttatom a felszeletelt kelt, felkockázom és hozzáadom a cukkinit, valamint a szintén felkockázott piros kápiát és chilit. Miután kicsit megpirultak, felöntöm vízzel, majd fűszerezem: a szójaszósszal, a gyömbérrel. Ne főzzük szét, elég 3-4 perc forralás, amikor beleteszem a tésztát. Tálaláskor megszórom a zellerzölddel és megöntözöm a lime levével. Praktikus, finom, ízes. Ja, és kb. 15 perc kell az előkészítéstől a tálalásig. Azért ez is csábító manapság :)

(Ezt a tésztát ajánlom. 4 adag leveshez pont elég. Rizslisztes, így GM. Ázsia boltokban kapni.)

instatnt_japan_teszta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr707647862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása