Szeretem a leveseket. És igen, volt már hasonló bejegyzésem, de nem tudok ellenállni a praktikumnak, az ízvilágnak és a leveseknek. Hogy miért a praktikum? Hát elmagyarázom: amikor kint tombol a hőség, akkor ha teheti, ki sem teszi a lábát a lefüggönyözött lakásból az ember lánya. Vagy fia. Én is így vagyok ezzel. Viszont vágytam valami főtt ételre, bármilyen agyament ötletnek tűnik is. Tehát maradt a jól bevált: Szezám tárulj! felkiáltás, amikor is a hűtő és a kamra segít összedobni egy gyors ebédet. Ez esetben egy finom zöldségleves, kis ázsiai beütéssel.
Hozzávalók:
- egy kis darab kelkáposzta
- 1 db kápia paprika
- 1 saláta cukkini
- szójaszósz
- 1 db chili
- kis db gyömbér
- zellerzöld
- 1 db lime
- 1 cs. japán instant tészta
- szezámolaj
Elkészítése:
egy kevés olajon megfuttatom a felszeletelt kelt, felkockázom és hozzáadom a cukkinit, valamint a szintén felkockázott piros kápiát és chilit. Miután kicsit megpirultak, felöntöm vízzel, majd fűszerezem: a szójaszósszal, a gyömbérrel. Ne főzzük szét, elég 3-4 perc forralás, amikor beleteszem a tésztát. Tálaláskor megszórom a zellerzölddel és megöntözöm a lime levével. Praktikus, finom, ízes. Ja, és kb. 15 perc kell az előkészítéstől a tálalásig. Azért ez is csábító manapság :)
(Ezt a tésztát ajánlom. 4 adag leveshez pont elég. Rizslisztes, így GM. Ázsia boltokban kapni.)