Ne, ne ijedezz! Ez valami új íz, valami nagyon finom. Adj esélyt neki, nem fogod megbánni! Őszi zamatok, friss hús, kevés fűszer. Lehet erre fanyalogni? HÁT NEM! :) Az ötlet onnan jött, hogy valami egészen mást, újat akartam készíteni. Volt időm gondolkozni ezen, mialatt betegen feküdtem az ágyban, amiatt a fránya megfázás miatt. Szóval mindenképp húst szerettem volna, és szaftosat. Zöldségekkel, az alapízeket hangsúlyozva. Megjegyezném, hogy a húst kihagyva, isteni vega mártás lehet belőle.
Íme:
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés comb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 fél póréhagyma
- 2 cékla
- 2 sárgarépa
- 2 dl görög joghurt (esetleg laktózmentes)
- kevés olaj
- 25 dkg tészta (bármilyen megfelelő - gm spagetti is)
- só, bors
- 1 tk mustár
Elkészítése:
Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat, amibe beletesszük az apró kockára vágott hagymákat. Igen, jó sok lesz belőle, de ez kell! Ha megpirult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sertés combot, sózzuk,borsozzuk, és összepirítjuk őket. Ezalatt lereszeljük a sárgarépát és a céklát, majd hozzáadjuk a hagymás húshoz. Kevés vízzel felöntjük, és forrás után levesszük takarékra a lángot, így főzzük puhára az egészet. Ez kb. 35-40 perc. Ez idő alatt besűrűsödik a ragu. Ezért nincs is szükség se habarásra, se egyéb lisztes megoldásra. Hozzáadjuk a mustárt és joghurtot. Kifőzzük hozzá a tésztát és ezzel el is készült a különleges, friss ízeket felvonultató ebédünk (vacsoránk).
Jó étvágyat hozzá!