Mert ugye mindenkinek vannak kedvencei... Leves, sült vagy épp saláta. És persze évszakonként más és más. Ilyenkor, amikor Tél tábornok közeledik már nagyon, előkerülnek a laktatóbb ételek még a salátákban is. Na, ilyen az én ennivaló lencse salim, Finom zöldségek, jófajta lencse, gyümölcs és csodás öntet rá és máris a mennyekben érzed magad, amikor egy finom borral vagy groggal fogyasztod el a kanapé sarkába kucorodva. Az sem baj, ha van kihez odabújni egy fázós este, akivel jó megosztani a vacsoránkat... :)
Hozzávalók:
- 1 fej radicchio, avagy vörös cikória
- 1 db körte (Alexander vagy Vilmos)
- 1 db gránátalma
- 1 doboz minőségi lencse konzerv
- 5 dkg rokfort sajt
- 1 marék dió
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A cikóriát leveleire szedjük, megmossuk, megszárítjuk. Majd egy mélyebb tálba tesszük. A lencsét rászórjuk (lé nélkül) a radicchio-ra. A körtét kimagozzuk és felkockázzuk, rászórjuk a salátára. Rámorzsoljuk a sajtot, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd a végén kiverjük a gránátalma gyöngyeit egy fakanállal. A gyümölcsből kifacsarjuk a levét, összekeverjük egy kevés olívaolajjal, sóval-borssal. Más nem is kell bele, hiszen annyi finom íz kavarodik már a salátában, hogy a dresszingnek már csak az alap fűszereket kell tartalmazni. Ennyi az egész. Tartalmas. Finom. Laktató. Egészséges. Mi kell még? Talán egy pohár finom grog a hidegben... :)
Jó étvágyat!