Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy kis édes meglepetés, ami ajándéknak sem utolsó

kandírozott vérnarancs csokiba mártva

2015. december 07. - Heni süt neked

Már mindenkin úrrá lett a nagy ünnepi készülődés. Mindenki töri a fejét, hogy szeretteit mivel lepje meg. Néha egy olyan egyszerű megoldás is nagyszerű tud lenni, amit a gyerekekkel együtt tudunk elkészíteni, házilag, örömmel. És hát persze milyen menő dolog az is, ha egy isteni és egyszerűségében nagyszerű édességgel kínáljuk meg az érkező rokonságot karácsonykor. Könnyű, csak türelem kell hozzá. Ugyanis van egy 24 órás száradási ideje. Előtte, utána azonban pikk-pakk elkészíthető. Az eredmény pedig nem csak finom, de látványos és különleges is. Idő még van rá, hogy elkészítsük. Nagyon jó szívvel ajánlom :)

vernarancs_szeletek_etcsoki_mazzal1.JPG

Hozzávalók:

  • 2-3 db vérnarancs
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl víz
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé 
  • sópehely (vagy durva szemű só)

vernarancs_szeletek_etcsoki_mazzal.JPG

Elkészítése:

Szeleteljük fel a vérnarancsot vékony szeletekre (a végeit ne használjuk fel!). Egy lábosba szórjuk bele a cukrot, öntsük fel vízzel, majd forraljuk fel, amíg elolvad a cukor. Ekkor helyezzük bele a narancs szeleteket. Közepes lángon kb. egy órát hagyjuk csendesen forrni, főni a szirupban (ne fedjük le az edényt), egészen addig, amíg a szeletek átlátszóvá válnak és a lé színe sötét rózsaszínűvé nem válik. Ez idő alatt tegyünk egy sütőpapírt egy sütőrácsra. Amint elkészül a narancs, egyenként csöpögtessük le őket és helyezzük a papírra őket. Na, és itt jön a türelmi tényező: 24 órán keresztül hagyjuk száradni valami száraz helyen. Így lesz az eredmény egy igazi kandírozott gyümölcsszelet. Már csak a csokimáznak kell rákerülnie. Olvasszuk fel gőzfürdő felett az összetört csokoládé felét. Ha elolvadt (egy spatulával vagy kanállal kevergessük, hogy ne égjen le az alja), vegyük le a gőzről. Adjuk hozzá a másik felét és így kevergessük, amíg az is elolvad. Ezzel kicsit lehűtjük az olvadt csokinkat. Nincs más dolgunk immár, csak az, hogy megfogjuk a kandírozott vérnarancsunkat és a felét belemártsuk a csodás olvasztott cuccba. Használjuk nyugodtan a kezünket :) Csöpögtessük le, és tegyük vissza a sütőpapíros rácsra. Szórjuk meg pár szem durva sóval. Ha kész vagyunk, tegyük be hűtőbe, hogy megdermedjen.

Ezzel el is készül a édes-kesernyés különleges édes meglepetésünk. Légmentesen zárható dobozban eláll ill. a hűtőben is jól érzi magát. A kérdés csak az: lesz erre ideje? Tudniillik nagyon eteti magát. Megkóstolsz egyet és azonnal függővé válasz! :)

TIPP: a visszamaradt lenyűgöző színű szirupot használjuk fel koktélokhoz, sütikbe, vanília fagyi tetejére vagy ha hozzákeverünk 1-2 narancs kifacsart levét, akkor vízzel felöntve nagyon finom üdítő italt fogunk kapni. A gyerekek ezt is imádni fogják :)

Tessék elkészíteni! Megéri. Imádni fogod :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr338145624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.12.08. 13:40:41

Nagyszerű ötlet, most még van is idő rá. Köszönöm.

micsoda? 2016.02.04. 20:40:15

Elkészítettem, - köszönet a jól leírt receptnek - tényleg finom.
süti beállítások módosítása