Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Csicseriborsós karfiol curry

2016. szeptember 20. - Heni süt neked

Néha egy egyszerű alapanyag, amit általában köretként használunk mennyei eledellé tud változni egy kis furfanggal, fűszerekkel. Ilyen ez a csodás zöldség curry is.

Semmi különös, mégis amint megkóstoljuk, bejön az a bizonyos "Aha" élmény, a felismerés, amely ez esetben az ízek harmóniájának szól. És egy titkos hozzávaló, ami az egészet felrázza és az ízeket összhangba hozza. Íme a csicseriborsós karfiol curry csoda.

csicseriborsos_karfiol_curry.jpg

Hozzávalók:

  • 1 ek olivaolaj/kókuszolaj
  • 2 tk. curry por
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér vagy 1 tk. szárított
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 doboz paradicsomkonzerv (egészdarabos, hámozott)
  • 1 babérlevél
  • 1,5 dl víz
  • 1 csokor koriander (ha vki nem szereti, akkor petrezselyemmel helyettesítheti)
  • 1 csokor mentalevél vagy 1 tk. szárított
  • só, bors
  • joghurt/növényi joghurt - opcionális


Elkészítése:

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a curry port. Kevergessük és pirítsuk meg kb. egy percig. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és dinszteljük meg. Amikor megpuhult, tegyük bele a lereszelt gyömbért és a csicseriborsót. Keverjük össze alaposan, hogy a fűszeres, hagymás olaj befedje teljesen őket. Adjuk hozzá az egész paradicsom konzervet levével együtt és egy fakanállal törjük szét darabokra. Most jönnek a karfiol rózsák. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a babérlevelet és öntsük fel a vízzel. Keverjük össze, majd fedjük le az edényt és alacsony lángon hagyjuk szépen halkan rotyogni addig, amíg a karfiol meg nem puhul. Ez kb. 15-20 perc.

Ezzel el is készültünk. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott korianderrel és mentával. A végeredmény egy üde, friss curry, amit ha szeretjük a csípős ízt, feldobhatunk egy kis csilivel! Mi több, egy kanál hideg joghurt a tetején csodát tesz vele.

Tartalmasabbá tehetjük, ha rizst kínálunk hozzá, de így önmagában is isteni, könnyű étel.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2011673276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása