Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Meleg spenótos-sajtos mártogatós

2016. december 27. - Heni süt neked

Ki ne szeretné a jó kis dipeket, azaz mártogatósakat. Ezek általában hidegen tálalt krémvariációk, ám ez esetben egy meleg, sajtos és igazán fenséges ételről van szó. Ahogy a sajt megolvadva nyúlik, ahogy a fűszerek életre keltik a spenót kissé földes zamatát, ahogy melengetően és eszméletlenül krémesen árad az egész szét a szánkban, na ez, ez kérem a priceless! Szilveszteri tipp No.1.

forro_spenotos_martogatos1.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajtkrém - lm diétában pl.lm Philadelphia sajtkrém
  • 2 kanál tejföl - lm tejföl
  • 20 dkg fagyasztott parajpüré vagy 50 dkg friss
  • 5 dkg parmezán - lm-ben 1 ek sörélesztő pehely
  • 10 dkg cheddar vagy más sajt - lm-ben növényi sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • csipet őrölt szerecsendió
  • tálaláshoz pár szem koktél paradicsom - opcionális

forro_spenotos_martogatos.jpg

 Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót. Szerencsés, ha a krémsajt szobahőmérsékletű, könnyebb vele bánni.Ha fagyasztott parajt használunk, akkor hagyjuk kiengedni és alaposan csepegtessük le, mielőtt a többi alapanyaghoz keverjük! Ha frisset használunk, akkor kevés olajon fonnyasszuk meg és úgy adjuk a többihez. A sajtokat kislyukú reszelőn reszeljük le, könnyebben olvad majd el.Fűszerezzük! A szerecsendió, a bors és a fokhagyma országos cimborája a spenótnak, használjuk hát bátran őket! Tegyük egy tűzálló tálkába a krémet, majd tegyük be a sütőbe, ahol 15-20 perc alatt el is készül. Tálalás előtt szórjuk meg felezett koktélparadicsomokkal. 

Friss kenyérrel, chips-szel, krékerrel vagy csíkokra vágott zöldségekkel (szárzeller, uborka, répa stb.) kínáljuk. 

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7311947709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása