Ki ne szeretné a jó kis dipeket, azaz mártogatósakat. Ezek általában hidegen tálalt krémvariációk, ám ez esetben egy meleg, sajtos és igazán fenséges ételről van szó. Ahogy a sajt megolvadva nyúlik, ahogy a fűszerek életre keltik a spenót kissé földes zamatát, ahogy melengetően és eszméletlenül krémesen árad az egész szét a szánkban, na ez, ez kérem a priceless! Szilveszteri tipp No.1.
- 25 dkg sajtkrém - lm diétában pl.lm Philadelphia sajtkrém
- 2 kanál tejföl - lm tejföl
- 20 dkg fagyasztott parajpüré vagy 50 dkg friss
- 5 dkg parmezán - lm-ben 1 ek sörélesztő pehely
- 10 dkg cheddar vagy más sajt - lm-ben növényi sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- csipet őrölt szerecsendió
- tálaláshoz pár szem koktél paradicsom - opcionális
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót. Szerencsés, ha a krémsajt szobahőmérsékletű, könnyebb vele bánni.Ha fagyasztott parajt használunk, akkor hagyjuk kiengedni és alaposan csepegtessük le, mielőtt a többi alapanyaghoz keverjük! Ha frisset használunk, akkor kevés olajon fonnyasszuk meg és úgy adjuk a többihez. A sajtokat kislyukú reszelőn reszeljük le, könnyebben olvad majd el.Fűszerezzük! A szerecsendió, a bors és a fokhagyma országos cimborája a spenótnak, használjuk hát bátran őket! Tegyük egy tűzálló tálkába a krémet, majd tegyük be a sütőbe, ahol 15-20 perc alatt el is készül. Tálalás előtt szórjuk meg felezett koktélparadicsomokkal.
Friss kenyérrel, chips-szel, krékerrel vagy csíkokra vágott zöldségekkel (szárzeller, uborka, répa stb.) kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!