Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Meleg csicseriborsós batáta saláta

2017. január 06. - Heni süt neked

Mert jó saláták igenis vannak télen is! És ha még meleg is, akkor ebben a hidegben csak kívánni lehet ezt a finom, ízes, tartalmas salátát, amit önmagában, vagy akár hús mellé is kínálhatunk. Egyszerűsége megnyerő. A sütő bekapcsolása, bár szinte csak alibi, igencsak hasznos. Kellemes hője még inkább az otthon melegét erősíti, ami odavonz a konyhába, hogy míg sül az édesburgonya, addig esetleg egy jó kis forralt bort készítsünk a további komfortérzetünk növelése érdekében. Szerintem próbáld ki. Szerintem. :)

csicseriborsos_edeskrumpli_salata1.jpg

Hozzávalók:

 a salátához:

  • 1 kg édesburgonya  (kb. 3 db)
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 doboz csicseriborsó
  • fél lilahagyma
  • 1 cs. petrezselyem

az öntethez:

  • 1 fokhagyma gerezd
  • fél citrom leve
  • 3 ek tahini
  • 3 ek víz
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 ek miso paszta - opcionális
  • só, bors

csicseriborsos_edeskrumpli_salata.jpg

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Az édeskrumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel kis darabokra. Egy tálban keverjük össze az olajjal, sóval és borssal. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk bele. Süssük kb. 20-25 percig, addig amíg ropogós, de belül puha nem lesz. Ha kész vegyük ki a sütőből.

Mialatt a batáta pirul, addig készítsük el az öntetet. A fokhagymát sózzuk meg és a kés lapjával nyomjuk szét és finom mozdulatokkal kenjük szét, amíg pépes nem lesz. Egy keverőtálba tegyük bele, adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, a tahinit, misot és keverjük egynemű pasztává. Tegyük hozzá a vizet és az olajat, valamint a sót és a borsot. Ha túl sűrű lenne az öntet, egy kevés vízzel tovább lazíthatjuk. 

A saláta elkészítéséhez egy tálba tegyük bele a megsült édesburgonyát, a lecsöpögtetett és átöblített csicseriborsót, a felaprított petruskát, valamint a apróra vágott lilahagymát. Öntsük rá a dresszinget és keverjük jó össze az egészet. Egy kevés petrezselyemmel a tetejét megszórva tálaljuk.

 Azonnal kínáljuk! 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5411845649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása