Mindjárt itt a nyár, nincs mese. Itt a friss, ropogós saláták ideje. Ha eleged van a szokványos vinegret öntetből, ha szeretnél más ízt is adni fantáziád salátáinak, akkor próbálj ki más dresszingeket. Ahogy a friss zöldeket is kevered ízlésed szerint, úgy annak ízvilágát is frissítheted. Van élet az olaj-ecet kombóján túl is. Mégpedig nem is akármilyen. Az avokádó egyre többször szerepel asztalunkon. Ma már bárhol, bármikor elérhető, méghozzá megfizethető áron. Előnyös tulajdonságai, értékes tápanyagai ismertek (A-,B- ,C-, E- és D vitaminban és magnéziumban, kálciumban gazdag, valamint csökkenti a koleszterin szintet is).
Álljon itt most egy tipp két változata arra, hogy mennyire egyszerűen lehet megbolondítani pár salátalevelet. Próbáld ki, megéri.
Tipp 1.:
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- 0.5 dl fehér borecet vagy 1 citrom leve
- só, bors
- 1,5 dl olívaolaj
- fél csomag friss menta
Elkészítése:
Turmixban mixeljük össze az olaj kivételével az összes hozzávalót, majd ha már pépes és egynemű lesz, lassan, szinte cseppenként adjuk hozzá az olívaolajat. Ennyi!
Tipp 2.:
Hozzávalók:
- 1 avokádó
- 1 gerezd fokhagyma
- fél csomag friss koriander
- 2 ek görög joghurt - lm diétában lm joghurt
- 1 ek citromlé (vagy fehér borecet)
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- kevés víz
Elkészítése:
Aprítóba vagy turmixba dobjuk bele az összes alapanyagot. Vizet a végén adjunk hozzá annyit, amennyit megkíván, hogy sűrű, de azért önthető állapotú, krémes dresszinget kapjunk.
Jó salátázást!