Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Házi döner kebab

2017. szeptember 16. - Heni süt neked

Néha olyan jólesik egy gyrost vagy egy döner kebabot megenni az utcán. Bár nem igazán lehet kulturáltan enni, folyik mindenhol, és hallani olykor egy-két elrettentő sztorit is, hogy a hús miből van, de amikor megkívánom, akkor ezekkel nem igazán törődöm. Eddig. De mióta otthon is elkészítettem, nem vágyom már a street food megoldásra. A házi döner szendvics mennyei, olyan ízesítéssel készítem, ahogy mi szeretjük, úgy fűszerezem, ahogy a mi ízlésünknek megfelel (csípősen) :).

Az én verzióm csodás pácolt sült húsból készül, guacamolét teszek bele, lilahagymát, paradicsomot, fokhagymás joghurttal öntöm nyakon és a tüzesség miatt Sriracha szószt is. Hát ilyen az én isteni dönerem! 

hazi_doner_szendvics6.jpg

Hozzávalók:

Páchoz (előkészítés)

  • 1 nagy csirkemell filé
  • 1 doboz natúr joghurt - lm diétában lm joghurt
  • fél citrom leve
  • 0,5 dl olaj
  • só, bors, római kömény, kurkuma, fahéj, csipet fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma

hazi_doner_szendvics7.jpg

Összeállítás (döner kebab)

  • tortilla lapok - gm diétában kukorica tortilla
  • sült csirkemell csíkok
  • lilahagyma
  • paradicsom
  • guacamole
  • (fokhagymás) joghurt - lm diétában lm joghurt
  • Sriracha szósz - opcionális csípős szósz

hazi_doner_szendvics8.jpg

Elkészítése

előkészítés, pácolás:

A csirkemell filét szeletekre vágjuk, majd félbe, hogy ne óriási, hanem közepes darabokat kapjunk. Ha vékonyra sikerül, akkor oké, ha kicsit vastagabb, akkor érdemes kicsit kiklopfolni.

Egy nagyobb keverőtálba összekeverjük a joghurtot, a citrom levét, az olajat és a fűszereket. Alaposan beleforgatjuk a húsdarabokat, majd folpackkal lefedve betesszük min.1 órára, de leginkább egy éjszakára a hűtőbe. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Másnap egy enyhén kiolajozott tepsiben 200 fokon 40 percig sütjük. 

Döner kebab összeállítása:

A tortilla lapot a gázrózsa felett kissé átpirítjuk (mindkét oldalán 1-1 perc max.). A közepére helyezzük a guacamolét, majd rátesszük a sült csirkemell darabokat. Paradicsomot és hagymát teszünk rá, majd a fokhagymás joghurttal megkenjük a tetejét. Végül, ha szeretjük, ha egy kis tűz is van az ételünkben, akkor egy kevés Sriracha szósszal öntözzük meg. A tortilla két végét felhajtjuk, majd feltekerjük az egészet. Így nem fog kifolyni a szósz a tésztából!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1912829036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.09.16. 16:09:49

Csirkés dörner kebab tortilla lapban guacamoléval? Szerintem inkább házi burrito :)

user friendly 2017.09.16. 19:55:30

biztos nem rossz, de hogy nem döner kebab, az is biztos :)
a döner kebab forgó nyárson sült hús.
a guacamole és a tortilla miatt szerintem is inkább hasonlít burritóra.
amúgy ha már döner, miért tortillla, amikor minden hiperben lehet kapni pitát és többnyire dürümöt is?

Infect82 2017.09.16. 22:42:31

Guacamole...
Tortilla...
Hát ez nem döner az biztos.

Leooo 2017.09.17. 10:44:27

No ez biztos nem döner! Hol a bárányhús és a többi autentikus hozzávaló?? Ez max egy Viagra light ---> a strandon jól mutat, ám akciózni nem alkalmas!
süti beállítások módosítása