Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Gyümölcsös túrókrém 5 perc alatt

2018. augusztus 15. - Heni süt neked

Ebben a melegben senkinek nincs kedve sütni, de valami édességre mindenképp szükség van! Hiszen egy kis nyalánkság a mindennapok megédesítője, egy rosszul sikerült nap fénypontja, egy baráti csevej kísérője, és a szerelmes együttlétek megkoronázása. Hideg, krémes, habkönnyű, gyümölcsös, pikáns, kicsit fanyar, de mégis édes. Pont annyira, amennyire egy kánikulai napon édesnek és hidegnek lennie kell. Ellágyulás, kikapcsolódás, pár perc ízorgia okozta gyönyör. Hunyd le a szemed, merülj el benne...

img_5499_ma_solat.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone - lm diétában az lm verzió
  • 25 dkg túró - lm diétában az lm verzió
  • 1 ek tejföl - lm diétában az lm verzió
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 3-4 ek porcukor tetszés szerint - vagy ennek megfelelő édesítőszer
  • 10-10 dkg áfonya és ribizli

img_5491_ma_solat.jpg

Elkészítése:

Keverjük össze a túrót - amit egy villával előzetesen megtörtünk - a mascarponéval és a tejföllel. Adjuk hozzá a cukrot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a gyümölcsök felét. 

Tegyük be a hűtőbe. Fogyasztás előtt vegyük ki, tegyük egy pohárba vagy kehelybe, és szórjuk meg a tetejét a maradék bogyós gyümölccsel. Mennyeien üdítő, és nagyon kellemes nass egy meleg, nyári napon.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_5479_ma_solat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4114163023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása