Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Cukkinikrém sült tofuval

2018. szeptember 21. - Heni süt neked

Imádom a mártogatós, a kencés, a krémes, a csodás zöldséges cuccokat. Ilyen ez a cukkinis változat is, amit a sült füstölt tofu hozzáadása tesz még izgalmasabbá. Minden együtt készül, egy edényben, egyszerre. Pillanatok alatt elkészül, minimámális energiát kell belefektetni az elkészítésébe, ugyannakor maximális élvezeti szintet nyújt. Pár érdekes fűszer, egy botmixer és már kész is vagyunk ezzel a hidegen és melegen egyaránt fogyasztható krémmel. Egy kevés görög joghurt még jobban kihozza azt az ízkavalkádot, amitől ez a cukkinikrém más lesz, mint a többi.

Kipróbálásra erősen ajánlott!

img_5730.jpg

Hozzávalók:

  • 2-3 zsenge (mag nélküli, un. saláta) cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 25 dkg (1 doboz) füstölt tofu
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 tk római kömény
  • 2-3 ek görög joghurt - lm diétában lm joghurt
  • só, bors
  • olívaolaj

img_5732.jpg

Elkészítése:

Egy edényben melegítsük fel az olajat és tegyük bele a felkockázott hagymát, majd a cukkinit. A tofut is vágjuk fel kisebb darabokra, majd jöhet a fűszererezés: só, bors, kurkuma, gyömbér, római kömény. Folyamatos keverés mellett főzzük puhára a cukkinit. A tofunak igazából főni nem, de lepirulnia kell! A füstölt tofu igazán különlegessé teszi ezt a krémet.

Ha elkészült, egy botmixerrel pürésítsük az egészet, amíg krémes állaga nem lesz. Legvégül keverjük hozzá a joghurtot, ettől még selymesebbé válik majd. 

img_5728.jpg

Tegyük üvegbe, egy kevés olajat öntsük a tetejére és így akár napokig is eláll a hűtőben. Ha azonban nem tudunk ellenállni neki, és szinte azonnal neki akarunk esni, akkor javaslom, hogy pirítósra kenve tegyük. Azzal a legfinomabb. Persze friss bagettel vagy uborka/zeller/paprika hasábokkal sem megvetendő :)

Gyorsan elkészülő pazar kencét kapunk, amit vacsorára, vendégvárásra szívből ajánlok. 

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_3527.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1814190871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása