Ez egy harmatkönnyű, fűszeres, szénhidrátszegény, azonban igazán ízletes fogás. Sokan ágálnak a karfiolrizs ellen, pedig nem ördögtől való. Aki szereti, annak jó megoldás rizs helyett. A tofu a teriyakival mennyei párosítás. Kellően fűszeres, pikáns, élettel teli. A kettő együtt pedig valóban csodás. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a különleges, ázsiai ízvilágot, akinek nem ciki egy most divatos, de abszolút érthető módon kedvelt karfiolrizst elkészíteni és fogyasztani. Mert olykor a trendi is lehet jó. Ráadásul pikk-pakk elkészül :)
Hozzávalók 2 főre:
- 1 db karfiol
- 1 doboz füstölt tofu
- 4-5 ek Teriyaki szósz
- 1 ek méz
- só, bors
- 1 db chili paprika - opcionális
- olaj
Elkészítése:
Egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le a rózsáira szedett karfiolt (gyorsabb megoldás, de nem olyan szép az eredmény, ha egy késes aprítóban daráljuk össze). Kevés olajon pirítsuk-pároljuk meg, amíg puha nem lesz. Sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben szintén kevés olajon pirítsuk át a kockákra felvágott füstölt tofut, majd locsoljuk meg a teriyaki szósszal és a mézzel, amíg be nem vonja a tofu kockákat ez a besűrűsödött, fűszeres mártás. A chilit aprítsuk fel és tegyük a mártáshoz vagy csak díszítésként.
Tálaláskor egy tányér közepére halmozzuk a karfiolrizst, majd a tetejére tegyük a sűrű szaftos tofut.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!