Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Barna sörben sült fűszeres hátszín gombával, répával

2019. március 21. - Heni süt neked

Nem tudok elmenni úgy a henteshez, hogy valami csodás dolgot ne találnék ott. Most épp egy gyönyörű marha hátszín kacérkodott velem, amit nem tudtam otthagyni. És milyen jól tettem. A marhának ez egy fantasztikus része, amely a bélszín közeléből származik. Zamatos, tiszta hús és harmadannyiba kerül, mint maga a bélszín. Érdemes bepácolni, vagy akár csak egy jó "fürdőbe" tenni és puhára főzni!

Ez esetben egy jófajta barna sör, némi zöldség és fűszer volt a hátszín társa. Az összefőzés eredménye pedig az omlósan puha, minőségi húsunk, aminek ízét átjárta a sör és a zöldfűszerek aromája. A mellé beszórt gomba és répa csak további ízesítőként szolgált, de egyúttal maga volt a köret. 

Mennyei étel!

img_7741.JPG

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 50 dkg marha hátszín (kb. 4 vastagabb szelet)
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 üveg barna sör (nálam 0,33 l Reczer T 30 - mert szerintem ez a legjobb) - gm diétában kukorica sör
  • só, bors
  • zsálya, rozmaring
  • 1 db chili paprika - opcionális

Elkészítése:

A hússzeleteket sózzuk be, majd egy serpenyőbe téve, kevés zsiradékon süssük elő őket mindkét oldalunkon, kb. 2-2 percig. Ekkor összehúzódnak a rostok és nem engedik ki a hús csodás szaftját. Ha ez megvan, akkor fűszerezzük, öntsük fel a sörrel, fedjük le és pároljuk nagyjából 20 percig. Ekkor dobjuk rá a felkarikázott répákat és a felszeletelt (nem vékonyra!) gombákat. Ilyenkor még bőven van leve, így ebben még további 5-10 percet főzhetjük a zöldségeket is (most jöhet az aprított chili!). Ezt követően vegyük le a fedőt és süssük vissza a szaftot annyira, hogy egy enyhén sűrű, a fűszerek és a sör esszenciális zamatát tartalmazó levet kapjunk. Ennyi idő alatt a hús omlós lesz, a zöldségek puhák, a szaft pedig isteni!

Önmagában találjuk. De ha ez kevésnek tűnik valakinek, nyugodtan adjon hozzá rizst, bulgurt, kuszkuszt, vagy épp édeskrumpli- vagy krumplipürét. 

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7853.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6114706518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása