Ki ne szeretné a héjában sült krumplit? És ha ezt a finomságot még egy kicsit fel is turbózzuk? Szerintem nincs olyan, aki ellen tudna állni ennek az egyszerű, de mennyei ételnek. Tudniilik a burgonyához tessék még hozzáképzelni egy krémes, gazdag ízvilágú joghurtos gombabártást friss, üde kaporral. Ez a kettő együtt úgy passzol, mint a borsó meg a héja. Totális összhang, harmónia jellemzi ezt az egytálételt.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db közepes/nagyobb krumpli
- 50 dkg barna csiperke
- kevés olaj
- 4 dl joghurt - lm diétában növényi joghurt
- 1 cs. friss kapor
- só, bors
- kevés friss citromlé
Elkészítése:
Tekerjük fóliába a sóval és kevés olajjal bedörzsölt (és korábban alaposan megtisztított) krumplikat. Előmelegített sütőbe tegyük 200 fokon kb. 35-40 percig.
Eközben kevés olajon pirítsuk le a felszeletelt gombákat, sózzuk, borsozzuk, majd ha elkészült, keverjük össze a joghurttal és a kapor háromnegyedével.
Ha megsültek a krumplik, óvatosan szedjük ki a fóliából, majd középen vágjuk be keresztbe nagyjából a közepéig. Ha alul kicsit négy újjal megnyomjuk, akkor felül kicsit kinyílik a burgonya. Tálaláskor ide halmozzuk a krémes gombamártást illetve köré is tegyünk. Végül szórjuk meg a maradék kaporral és egy negyed darab citrom levével. Üde, friss, könnyű tavaszi ételt kapunk, ami épp annyira alkalmas egy hétköznapi ebédnek/vacsorának, mint vendégváró finomságnak.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.