Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fóliában sült krumpli, kapros csiperke mártással

2019. április 15. - Heni süt neked

Ki ne szeretné a héjában sült krumplit? És ha ezt a finomságot még egy kicsit fel is turbózzuk? Szerintem nincs olyan, aki ellen tudna állni ennek az egyszerű, de mennyei ételnek. Tudniilik a burgonyához tessék még hozzáképzelni egy krémes, gazdag ízvilágú joghurtos gombabártást friss, üde kaporral. Ez a kettő együtt úgy passzol, mint a borsó meg a héja. Totális összhang, harmónia jellemzi ezt az egytálételt. 

img_7993.jpg

Hozzávalók 2 főre: 

  • 4 db közepes/nagyobb krumpli
  • 50 dkg barna csiperke 
  • kevés olaj
  • 4 dl joghurt - lm diétában növényi joghurt
  • 1 cs. friss kapor
  • só, bors
  • kevés friss citromlé

Elkészítése:

Tekerjük fóliába a sóval és kevés olajjal bedörzsölt (és korábban alaposan megtisztított) krumplikat. Előmelegített sütőbe tegyük 200 fokon kb. 35-40 percig. 

Eközben kevés olajon pirítsuk le a felszeletelt gombákat, sózzuk, borsozzuk, majd ha elkészült, keverjük össze a joghurttal és a kapor háromnegyedével. 

Ha megsültek a krumplik, óvatosan szedjük ki a fóliából, majd középen vágjuk be keresztbe nagyjából a közepéig. Ha alul kicsit négy újjal megnyomjuk, akkor felül kicsit kinyílik a burgonya. Tálaláskor ide halmozzuk a krémes gombamártást illetve köré is tegyünk. Végül szórjuk meg a maradék kaporral és egy negyed darab citrom levével. Üde, friss, könnyű tavaszi ételt kapunk, ami épp annyira alkalmas egy hétköznapi ebédnek/vacsorának, mint vendégváró finomságnak.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7995.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr10014732335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2019.04.16. 01:21:41

Mondjuk egy ennyire kezdőknek szóló receptbe én az alufóliát nem "fóliának" nevezném, mert az sokkal inkább jelenti a műanyagot, és még a végén pár tajgetosz-pozitív blogolvasó a kórházban köt ki, mert vagy füstmérgezést, vagy ételmérgezést szenved.
süti beállítások módosítása