Valami kis pikáns. Valami kis egyszerű. Valami nagyon finom. Valami, ami egyszerre selymes és ropogós. Valami, aminek a letisztult ízvilága teszi azzá, ami. Saját ízeiben erőssé. Valami, ami olyan üde és friss a kaportól, hogy csak na. Ez mind, ez az egytálétel. Kényeztető, egyszerű, laktató, mégsem nehéz. Egy kevés mustár életet lehel bele, a batáta enyhe édessége a mennyekbe repíti, a pirított húskockák natúr fűszeres zamata csavar rajta egyet - így lesz maga a tökély, a mámor, az ebédkirály.
Hozzávalók 2 főre:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 nagy darab édesburgonya
- 1 ek dijoni mustár (magos)
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 cs. kapor
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, belereszelünk fokgymát és hozáadjuk a mustárt. Nem kell sok, épp csak annyi, hogy enyhán pikánssá tegye a szaftot, és általa a húst. Amikor már pörkanyag vonja be a húskockákat (vagyis lesült, kicsit odakapott a hús, de nem égett meg!), felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt főzzük puhára. Még a teljes elkészülés előtti 10 percben hozzáadjuk az azonos méretű kockákra vágott batátát és együtt hagyjuk, hogy a lé elpárologjon és lesüljön az isteni szaft. Így kapjuk meg ez a csodás állagú omlós húsú, enyhén krémes, de még formáját tartó édeskrumplis ételt.
Tálaláskor . szórjuk meg a frissítő, üde kaporral, ami egy magasabb dimnenzióba helyezi ezt a csodás egytálételt.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.