Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mustáros, pirított húskockák batátával, friss kaporral

2019. június 07. - Heni süt neked

Valami kis pikáns. Valami kis egyszerű. Valami nagyon finom. Valami, ami egyszerre selymes és ropogós. Valami, aminek a letisztult ízvilága teszi azzá, ami. Saját ízeiben erőssé. Valami, ami olyan üde és friss a kaportól, hogy csak na. Ez mind, ez az egytálétel. Kényeztető, egyszerű, laktató, mégsem nehéz. Egy kevés mustár életet lehel bele, a batáta enyhe édessége a mennyekbe repíti, a pirított húskockák natúr fűszeres zamata csavar rajta egyet - így lesz maga a tökély, a mámor, az ebédkirály.

img_8426.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 nagy darab édesburgonya
  • 1 ek dijoni mustár (magos)
  • 2 ek olaj
  • só, bors
  • 1 cs. kapor
  • 2 gerezd fokhagyma

img_8423.jpg

Elkészítése:

Egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, belereszelünk fokgymát és hozáadjuk a mustárt. Nem kell sok, épp csak annyi, hogy enyhán pikánssá tegye a szaftot, és általa a húst. Amikor már pörkanyag vonja be a húskockákat (vagyis lesült, kicsit odakapott a hús, de nem égett meg!), felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt főzzük puhára. Még a teljes elkészülés előtti 10 percben hozzáadjuk az azonos méretű kockákra vágott batátát és együtt hagyjuk, hogy a lé elpárologjon és lesüljön az isteni szaft. Így kapjuk meg ez a csodás állagú omlós húsú, enyhén krémes, de még formáját tartó édeskrumplis ételt.

Tálaláskor . szórjuk meg a frissítő, üde kaporral, ami egy magasabb dimnenzióba helyezi ezt a csodás egytálételt.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8425.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4414875454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása