Ismét egy könnyű, de tartalmas fogással rukkolok elő. Ez az étel húsmentessége ellenére is tökéletes ebéd vagy vacsora lehet meleg, nyári napokon. Keveredik benne a ropogósság, a krémesség és az üde, friss, zöld ízvilág. Hamar elkészül és nagy sikerre tarthat számot családunk, ismerőseink körében. Kimondottan laktató, mégsem nehezülünk el tőle. Az ilyenkor szokásos nagy kedvenc, a sült újkrumpli, méltán népszerű. Kívül ropogós, fűszeres, belül krémes és puha. Ilyen ételek valók a nyári hónapokban. :)
Hozzávalók 2 főre:
- 50 dkg újkrumli (kisméretű)
- 50 dkg ceruzabab
- 1 cs. kapor
- 3 dl natúr joghurt - lm diétában növényi vagy lm joghurt
- só, bors, chilipehely, csipet fűszerpaprika
- pár csepp olaj
Elkészítése:
Alaposan tisztítsuk meg a burgonyákat. Nem kell megpucolni! Törölgessük le a felesleges víztől, majd keverjük össze pár csepp olajjal. Utána szórjuk meg a fűszerekkel, rázzuk, keverjük össze, hogy mindenhol bevonja a darabokat ez a fűszeres cucc. Egy forró serpenyőt hevítsük fel és tegyük bele a felezett/negyedelt, befűszerezett újkrumplikat. Először kicsit pirítsuk le, majd fedő alatt pároljuk puhára, majd ujból fedő nélkül süssük, hogy jó ropogós legyen a krumplik kérge. Amíg sül, addig sós vízben főzzük ki a darbolt ceruzababokat. Öntsük le a vizet, ha már puha, de még kissé ress, és hideg víz alatt hűtsük ki. Keverjük össze a joghurttal, sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor tegyük egy tányér egyik felére a ropogós újkrumplit, a másik részre pedig a joghurtos zöldbabot. Legvégül szórjuk meg a felaprított kaporral, és már kész is!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.