Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Ropogós újkrumpli joghurtos-kapros ceruzababbal

2019. június 19. - Heni süt neked

Ismét egy könnyű, de tartalmas fogással rukkolok elő. Ez az étel húsmentessége ellenére is tökéletes ebéd vagy vacsora lehet meleg, nyári napokon. Keveredik benne a ropogósság, a krémesség és az üde, friss, zöld ízvilág. Hamar elkészül és nagy sikerre tarthat számot családunk, ismerőseink körében. Kimondottan laktató, mégsem nehezülünk el tőle. Az ilyenkor szokásos nagy kedvenc, a sült újkrumpli, méltán népszerű. Kívül ropogós, fűszeres, belül krémes és puha. Ilyen ételek valók a nyári hónapokban. :)

img_8562.jpg

Hozzávalók 2 főre: 

  • 50 dkg újkrumli (kisméretű)
  • 50 dkg ceruzabab
  • 1 cs. kapor
  • 3 dl natúr joghurt - lm diétában növényi vagy lm joghurt
  • só, bors, chilipehely, csipet fűszerpaprika
  • pár csepp olaj

img_8564.jpg

Elkészítése:

Alaposan tisztítsuk meg a burgonyákat. Nem kell megpucolni! Törölgessük le a felesleges víztől, majd keverjük össze pár csepp olajjal. Utána szórjuk meg a fűszerekkel, rázzuk, keverjük össze, hogy mindenhol bevonja a darabokat ez a fűszeres cucc. Egy forró serpenyőt hevítsük fel és tegyük bele a felezett/negyedelt, befűszerezett újkrumplikat. Először kicsit pirítsuk le, majd fedő alatt pároljuk puhára, majd ujból fedő nélkül süssük, hogy jó ropogós legyen a krumplik kérge. Amíg sül, addig sós vízben főzzük ki a darbolt ceruzababokat. Öntsük le a vizet, ha már puha, de még kissé ress, és hideg víz alatt hűtsük ki. Keverjük össze a joghurttal, sózzuk, borsozzuk. 

Tálaláskor tegyük egy tányér egyik felére a ropogós újkrumplit, a másik részre pedig a joghurtos zöldbabot. Legvégül szórjuk meg a felaprított kaporral, és már kész is!

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8565.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7914898930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2019.06.20. 17:24:28

Fú! Hasonlót már én is csináltam, de én csak megpároltam az újkrumplit, úgy kevertem össze a többi hozzávalóval, és adtam hozzá egy kevés házi koviubi levét is, majd hidegen tálaltam a nagy nyári melegben. Ezek az alapanyagok nagyon jól kiegészítik egymást. Most megpróbálom sült krumplival is, melegen (langyosan). Köszi a receptet!

Nagy kedvencünk még a nizzai saláta, abban is főszereplő a krumpli és a zöldbab. :o)
süti beállítások módosítása