Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tejszínes spenótfőzelék krumpligombócokkal

2019. július 09. - Heni süt neked

Őszinte leszek, nagyon nagy spenót fan vagyok. Szeretem salátába, párolva, főzeléknek, szóval mindenhogy. Általában két dologhoz ragaszkodom, ha parajt főzök, hgy legyen benne szerecsendió és fokhagyma. Szerintem ez így a dögös hármas, ami igazán kívánatossá teszi ezt a vasban gazdag, nagyon egészséges és nem mellesleg nagyon finom zöldségfajtát. 

Ez a mostani verzió úgy született, hogy kissé tartalmasabbá akartam tenni, feltétet viszont nem akartam készíteni hozzá, a tükörtojás pedig ez esetben nem volt opció. Így hát kitaláltam ezt a krumpligombócos megoldást. Nekünk bejött... :)

img_8629.jpg

Hozzávalók 2 főre:

a főzelékhez

  • 75 dkg - 1 kg spenótlevél
  • kevés olaj
  • 2 dl tejszín - lm diétában növényi tejszín
  • kevés liszt a sűrítéshez - gm diétában rizsliszt
  • só, bors, szerecsndió, fokhagyma

a krumpligombóchoz

  • 2-3 db főtt krumpli
  • 5 dkg liszt - gm diétában riszliszt
  • 1 tojás
  • só,bors

img_8627.jpg

Elkészítése:

Először készítsük el a krumpligombócokat. Főzzünk meg pár szem krumplit, majd törjük össze, adjunk hozzá sót és borsot, valamint lisztet és egy darab tojást. enyhén gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle kisebb gombócokat. Egyelőre tegyük félre. Mert most jöjjön a paraj!

Az alaposan átöblített spenót levelekről szedjük le a vastag szárát, majd kevés olajon futtassuk meg a leveleket. Hagyjuk összeesni. Fűszerezzük, majd szórjuk meg egy kevés liszttel. Keverjük össze. Most jöhet a fokozatosan hozzáadott tejszín, amit a legjobb, ha habverővel kevergetünk, hogy csomómentes legyen. Forrajuk össze.

Ekkor jött el a pillanat, hogy a besűrűsödő főzelékbe beletesszük a gombócokat és fedő alatt hagyjuk, hogy közepes lángon elkészüljön mind a főzelék, mind a benne lévő gombócok egyaránt. Ez kb. 5-10 perc. 

Ezzel el is készült a tartalmas, finom és kicsit különleges egytálételünk, ami selymes, krémes és isteni finom.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8630.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9214929204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása