Nyáron szeretünk a legkevesebb időráfordítással készíteni finom ételeket. Senkinek nincs nagy kedve a melegben ott állni a tűzhely mellett. Ez teljesen érthető. Épp ezért pont ezekre az időszakokra tökéletes megoldás ez az étel. Az isteni finom, márványos hátszínt (amit a kedvenc hentesemnél, Istvánnál találtam) felszeletelve még gyorsabban készíthetjük el, és amíg sül, addig be is keverhetjük ezt a nyári könnyű, lime lével ízesített salátát.
Az eredmény bámulatos és nagyon ízletes!
Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg hátszín
- só, bors
- olívaolaj
- 1 maroknyi vegyes zöld saláta
- 1-2 szál újhagyma zöldjével együtt
- 2 paradicsom
- 1 db kápia paprika
- 1 lime leve
Ilyen az igazi, márványos hátszín:
Elkészítése:
A húst szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőben 1 evőkanálnyi olajon átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát. Ez szeletenként és oldalanként 1-2 perc.
Ha elkészült, tegyük félre pihenni addig, amíg elkészítjük a salátát.
Minden összetevőt aprítsunk fel. Sózzuk, borsozzuk. Ezeknek a nyári, ízes, zamatos zöldségeknek nincs is más ízesítésre szükségük, csak a frissítő lime levére.
Ezzel el is készültünk. Az egész nem telt több időbe, mint 5-10 perc.
Különleges, ízletes ébed, vagy könnyű vacsora. Persze vendégvárásra is tökéletesen megfelel.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.