Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült hátszín zöldsalátával

2019. július 25. - Heni süt neked

Nyáron szeretünk a legkevesebb időráfordítással készíteni finom ételeket. Senkinek nincs nagy kedve a melegben ott állni a tűzhely mellett. Ez teljesen érthető. Épp ezért pont ezekre az időszakokra tökéletes megoldás ez az étel. Az isteni finom, márványos hátszínt (amit a kedvenc hentesemnél, Istvánnál találtam) felszeletelve még gyorsabban készíthetjük el, és amíg sül, addig be is keverhetjük ezt a nyári könnyű, lime lével ízesített salátát. 

Az eredmény bámulatos és nagyon ízletes!

img_8670.jpg

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 30 dkg hátszín
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 1 maroknyi vegyes zöld saláta
  • 1-2 szál újhagyma zöldjével együtt
  • 2 paradicsom
  • 1 db kápia paprika
  • 1 lime leve

Ilyen az igazi, márványos hátszín:

img_2867.JPG

Elkészítése:

A húst szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőben 1 evőkanálnyi olajon átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát. Ez szeletenként és oldalanként 1-2 perc.

Ha elkészült, tegyük félre pihenni addig, amíg elkészítjük a salátát.

img_8673.jpg

Minden összetevőt aprítsunk fel. Sózzuk, borsozzuk. Ezeknek a nyári, ízes, zamatos zöldségeknek nincs is más ízesítésre szükségük, csak a frissítő lime levére.

Ezzel el is készültünk. Az egész nem telt több időbe, mint 5-10 perc.

Különleges, ízletes ébed, vagy könnyű vacsora. Persze vendégvárásra is tökéletesen megfelel.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8670_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1814929210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása