Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mustáros, póréhagymás csirkemell kockák karfiolrózsákkal

2019. november 21. - Heni süt neked

Ha van valami, amit nagyon szeretek, az az, ha egy nagyon finom étel, nagyon egyszerűen elkészíthető. Na ez a gyönyörűség pont ilyen. Egyszerű, egészséges, nagyon ízletes, igazi ínycsiklandó tünemény. Nem, nem ragadtattam el magam túlságosan. Ezek a jelzők valóban helytállóak ennek az ételnek az esetében. Hiszen a pár hozzávalóból némi  fűszerezésből, ízesítésből elkészülő egytálétel egyszerűségében nagyszerű.

Sietős hétköznapok, lusta hétvégék ideális ebédje. A megoldás maga. Az ízek harmóniája. Mindez úgy, hogy se a csirkemell, se a karfiol nem bír igazi karakteres ízzel. De egy kis fűszerezéssel máris fel lehet turbózni.

img_9054_1.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 db póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek (dijoni) mustár
  • 1 kiskanálnyi méz - vagy vmi édesítő
  • só, bors, borsikafű
  • chilipehely - opcionális
  • kevés olaj
  • 2 dl fehérbor vagy alaplé vagy víz 

img_9051.jpg

Elkészítése:

Kevés olajon dinszteljük meg a felkarikázott pórét (a zöld részének nagyját is), majd adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet. Fűszerezzük sóval, borssal, borsikafűvel, (chilipehellyel),  majd fehéredésig pirítsuk. Ekkor jöhet a kisebb rózsára szedett karfiol, a nagyadag mustár, a kiskanálnyi méz és végül a fehérbor. Úgy a jó, ha nagyjából egyforma nagyságúak a hús kockák és a zöldség is. Nem csak az esztétikai élmény miatt, hanem mert így könnyebben és nagyjából egyszerre főnek meg. Fedjük le és hagyjuk, hogy a hús és a karfiol is megpuhuljon, az ízek összefőjenek, a bor leve redukálódjon és kellő sűrűségű szafttá változzon. Vegyük le a fedőt kb. 20 perc után, és kissé pirítsuk le az egészet. 

Ha elkészült, máris tálalhatjuk egytálételként. Ha valaki azonban ennél tartalmasabb megoldásra vágyik, annak jó szívvel ajánlom hozzá a rizs/kuszkusz/bulgur/köles esetleg gersli köretet.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_9053.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9115163330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa Bánki 2019.11.23. 20:23:47

Szeretnék egy rp.et kacsacomb sütéshez serpenyőben tudom sütni.

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2019.11.23. 20:29:02

Szia! Ha keresel vmilyen recepted, használd a jobb oldali sávban a keresőt. Csak beütöd mit keresel, és kiadja.
pl. itt van a keresett recept kacsára:
henisutneked.blog.hu/2018/11/12/ropogas_kacsacomb_edeskomeny_agyon_grapefruittal
Üdv,
Heni
süti beállítások módosítása