A világ legegyszerűbb dolga, ha egy tepsibe bedobáljuk az alapanyagokat, fűszerezzük, és a többit hagyjuk, hogy elvégezze a sütő.
Ez esetben is ez történt, rohanásban voltam, de muszáj volt valami ebédet gyorsan összerittyenteni. Így eset a választásom csirkecombokra és az apró szemű parázskrumplira. Némi fűszerezés és már sült is az ínycsiklandó étel. A legszebb az egészben, hogy nem csak előkészítést nem igényel, de 25 perc alatt el is készül az egész cakli-pakli.
Hát ezt nevezem én kényeztető/komfort ételnek! :)
Hozzávalók 4 főre:
- 8 db csirkecomb (felső)
- 1 kg parázsburgonya
- 4-5 gerezd fokhagyma
- házi fűszerkeverék: őrölt római kömény, koriander, gyömbér, pirospaprika, só, bors
- kevés zsiradék (olaj)
- 1-1,5 dl víz
- fekete szezámmag - díszítés - opcionális
- petrezselyem
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
Öntsünk kevés zsiradékot a tepsibe, majd helyezzük el az egyik felén az alul-felül befűszerezett csirkecombokat. A másik oldalra tegyük a megmosott, de NEM megpucolt apró szemű krumplikat, amiket alaposan sózunk, borsozunk. Öntsük fel a vízzel.
Tegyük be a sütőbe a tepsit, vegyük vissza a hőt 180 fokra és ha lehet légkeverésen, ha nincs, akkor alsó sütő opcióban süssük 15 percig a húst és a krumplit.
Az utolsó 10 percre tegyük nagyobb hőre (200 fok) és felső (vagy grill) fokozatra a sütőt. Hagyjuk a levet elpárologni, a húst és a parázskrumplit pedig ropogósra megsülni. Ha több idő kell mindehhez, akkor ne sajnáljuk tőle! A lényeg az aranybarna szín, a kívül ropogós, belül puha állag. Legvégül szórjuk meg lazán a felaprított petrezselyemmel!
És már tálalhatjuk is! Ha ajánlhatom, akkor egy nagy adag egyszerű, friss, kevert zöldsalátát kínáljunk hozzá. Ezzel nem lőhetünk mellé. :)
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!