Könnyed ajánlatom húsmentes hétfőre ez az alábbi finomság. Tél lévén a gyökérzöldségek könnyen és olcsón beszerezhetőek. Semmi más dolgunk nincs, csak kellő fantáziával és fűszerezéssel bolondítsuk meg. Mint ahogy ennél az ételnél is. Hiszen az alap csak zellergumó és cékla. De naranccsal, egy kevés kardamommal, sóval, borssal elkészítve teljesen más dimenzióba kerülnek.
Érdemes kipróbálni! :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db cékla
- 1 kisebb gumó zeller fele
- pár csepp olívaolaj
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 1 icipici csipet kardamom (vigyázz, nagyon karakteres íze van!) - opcionális
- só, bors
- szezámmag - díszítéshez
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd vágjuk egyforma nagyságú kockákra (kicsikre - így szebben mutatnak és gyorsabban is puhul). Hevítsünk fel kevés olajat, tegyük bele a felaprított céklát és zellert, majd csavarjuk rá a narancs levét - előtte reszeljük le a héját!
Fűszerezzük, majd hagyjuk, hogy megpuhuljanak. Hamar elkészül.
Isteni az íze, és igazán különleges. A földes ízjegyek és a kardamom fantasztiusan harmonizálnak egymással. A narancs pedig egy igazi csavar ebben a történetben, ami életre kelti az egészet. :)
Tálaláskor szórjuk meg reszelt narancs héjjal és szezámmaggal.
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!